Hoe maak ik vilt schoon?

Onderzetters van vilt hebben weinig onderhoud nodig en gaan lang mee. Door de dichtheid van vilt worden vloeistoffen niet snel geabsorbeerd. Vloeistoffen blijven eerst op het oppervlak liggen. Dep voorzichtig de vloeistof met een absorberende doek van het oppervlak. Als de vlek toch is opgedroogd, kan je het voorzichtig met een doek of zachte borstel en water schoonmaken.

Dep na met schone, droge absorberende doek. Vilt is ook prima te wassen! Dit kan d.m.v. je onderzetters onder de kraan te houden en af te spoelen of lekker makkelijk in de wasmachine, indien je het in de wasmachine doet dan kan dit tot 30 graden gewassen worden.

Om het te laten drogen leg je de onderzetters altijd plat neer (dus bijvoorbeeld nooit aan 2 wasknijpers ophangen of in de droger), en uit de zon. Eventueel voorzichtig in vorm trekken. Voor dagelijks onderhoud gebruik de stofzuiger of kleefroller indien nodig.

Wasvoorschriften vilten onderzetters

Vilten onderzetters gaan lang mee en zijn makkelijk schoon te maken door deze eenvoudig af te nemen met een doek. Zijn je onderzetters zo vies dat je deze niet aan het oppervlakte kan schoonvegen? Dan kun je de onderzetters op 30 graden wassen in de wasmachine.

Wasbaar op maximaal 30 graden

Duurzame vilten onderzetters voor glazen, pannen en borden - 100+ modellen in 17 kleuren


Nog niet gevonden, wat je zoekt?