Mijnonderzetters.nl

Welkom op Mijnonderzetters.nl! Wij zijn een merk van Graphixl Laser & Print uit Arnhem.
Bij Mijnonderzetters.nl vindt u diverse soorten originele en unieke producten direct uit eigen productie.

Wij zijn gespecialiseerd in het produceren van onderzetters, placemats en tafeldecoratie in verschillende soorten en maten.

Deze producten kunnen wij leveren op hout, (kunst-)glas, vilt en hardboard. Combinaties hiervan zijn ook mogelijk.
Al onze producten worden d.m.v. laser geproduceerd waardoor wij ieder gewenste vorm en formaat kunnen leveren uit hout, (kunst-)glas en vilt.

Eigen ontwerpen of ideeën kunnen wij uiteraard ook voor u realiseren. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Al onze (vilt)modellen beschikken over een Copyright en zijn geregistreerd ®, en daarmee dus ook alleen verkrijgbaar bij www.mijnonderzetters.nl

Wij zijn u graag van dienst.

Wat is vilt?

Vilt is een textielsoort vervaardigd door de samen- persing van de vezels van scheerwol.
Het wordt geproduceerd door wol met heet water te bevochtigen en tegelijk door wrijving te stimuleren zodat de vezels negentig graden draaien en in elkaar gaan haken. Het is een langdurig proces, omdat nooit meer dan 5 procent van de vezels tegelijk van plaats verandert bij vilt tijdens productie.

Hoe maak ik vilt schoon?

Voorwerpen van vilt hebben in principe weinig onderhoud nodig. Door de dichtheid van vilt worden vloeistoffen niet snel geabsorbeerd. Vloeistoffen blijven eerst op het oppervlak liggen.
Dep voorzichtig de vloeistof met een absorberende doek van het oppervlak. Als de vlek toch is opgedroogd, kan je het voorzichtig met een doek of zachte borstel en water schoonmaken. Dep na met schone, droge absorberende doek.

Vilt is ook prima te wassen! Dit kan d.m.v. je onderzetters onder de kraan te houden en af te spoelen of lekker makkelijk in de wasmachine, indien je het in de wasmachine doet dan kan dit tot 30 graden gewassen worden.

Om het te laten drogen kun je het best 
neerleggen of goed ondersteunen (dus bijvoorbeeld nooit aan 2 wasknijpers ophangen of in de droger), en uit de zon. Eventueel voorzichtig in vorm trekken.

Voor dagelijks onderhoud gebruik de stofzuiger of kleefroller.

Wat zijn de voordelen van vilt?

Vilt is duurzaam, puur, ademend, isolerend, temperatuur resistent van -40°C tot 110°C, brandt niet, elastisch, geluiddempend, kleurvast, vet en vuilafstotend en het belangrijkste, het is wasbaar zowel onder de kraan als in de wasmachine tot 30 graden!